Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.
Login
Register

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
SEJARAH PENUBUHAN
  • fr-FR
  • English (UK)         Maahad Muhammadi Tumpat adalah sebuah sekolah di bawah kelolaan Yayasan Islam  Kelantan (YIK) .  Sejarah penubuhannya bermula apabila SMU(A) Bustanul Arifin (L) di Kg Berangan digabungkan dengan Sekolah Menengah Agama Tumpat (P) .  Sekolah Menengah Agama Tumpat ditubuhkan berasaskan Sekolah Menengah Bahriah yang terletak di Kg Dalam Rhu Tumpat.

         SMU(A) Bahriah ditempatkan di Sekolah Menengah Tumpat (SMAT) Kg Sedar pada bulan Disember 1984.  Sekolah Menengah Agama Tumpat( SMAT) dibuka secara rasminya pada 1 Januari 1985.

         Akhirnya pada tahun 1999 Y.A.B Menteri Besar Kelantan , Dato'Nik Abdul Aziz Nik Mat telah merasmikan bangunan baru 3 tingkat yang telah siap dibina dan nama SMAT di tukar kepada Maahad Muhammadi Tumpat

HUBUNGI KAMI

HUBUNGI KAMI

NO.TEL : 09-7277817

PENAFIAN :
 Maahad Muhammadi Tumpat tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kehilangan atau kerosakan yang diakibatkan oleh penggunaan maklumat yang diperoleh daripada laman web ini.

BERITA TERKINI