Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.
Register

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
SEJARAH PENUBUHAN
  • fr-FR
  • English (UK)

MAJLIS MOTIVASI DAN SAMBUTAN HARI RAYA MMT 2019

LOGO SEKOLAH MAAHAD MUHAMMADI TUMPAT

MAKNA LENCANA SEKOLAH ;

1.NUR : Bererti cahaya yang memberi petunjuk kepada seluruh umat manusia sejagat.

2.IFPAZ : Asas pembelajaran agama dengan hafalan dan pembacaan.

3.AL-QURAN : Asas pengajaran berdasarkan kepada Al Quran dan Hadis sebagai pengantar bahasa Arab.

4.BULAN SABIT : Melambangkan kedaulatan Agama Islam.

5.TOPI IJAZAH : Nilai keilmuan yang menjadi matlamat semua pelajar sekolah Maahad Muhammadi Tumpat ke menara gading.

6.WARNA HIJAU : Melambangkan kesucian agama Islam.

7.WARNA KUNING : Sebagai warna latar bulan sabit menunjukkan kedaulatan Sultan adalah asas perkembangan agama Islam.

PASUKAN PING PONG (L) MMT
(JOHAN ZON 3)

PASUKAN MEMANAH (P) MMT

NO.TEL : 09-7277817

PENAFIAN :
 Maahad Muhammadi Tumpat tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kehilangan atau kerosakan yang diakibatkan oleh penggunaan maklumat yang diperoleh daripada laman web ini.

BERITA TERKINI